ROYAL SPORT JELLY Matična mliječ 1000mg + L-karnitin, 10 bočica po10ml

26.24KM

Šta su proizvodi Royal Jelly®?
Proizvodi Royal Jelly® sadrže matičnu mliječ, koju stvaraju pčele radilice, koristeći cvjetni prah i med. Ovaj visokovrijedan spoj hranljivih materija namijenjen je prvenstveno ishrani larvi, koje su predodređene za razvoj pčele matice (kraljice košnice), jedine polno zrele pčele u košnici. Sve larve su jednake, ali samo one koje su hranjene matičnom mliječi izrastaju u kraljicu košnice. Matična mliječ je izvanredan koncentrat biološki aktivnih sastojaka, bitnih za pravilno funkcionisanje organizma. Ona sadrži vodu, bjelančevine, ugljene hidrate, vitamine (posebno B vitamine), minerale, enzime, esencijalne aminokiseline, kao i nukleinske kiseline (DNK i RNK). Poznata je po sadržaju 10-hidroksidecenoične kiseline (10-HDA), nezasićene masne kiseline izolovane isključivo iz matične mliječi, koja snažno djeluje protiv bakterija i gljivica. Matična mliječ je jedan od najbogatijih prirodnih izvora acetilholina, koji je odgovoran za prenos nervnih impulsa i lučenje žlijezda, a sadrži i gamaglobulin, koji jača imunitet. Matična mliječ jača vitalnost i otpornost organizma, ubrzava oporavak, poboljšava funkcionalne sposobnosti i usporava starenje. Preporučuje se preventivno u stresnim situacijama i pri velikim psihofizičkim naporima. Ukratko, matična mliječ je izvrstan biostimulator i prirodni antioksidans.

ROYAL SPORT® Jelly je kombinacija matične mliječi i L-karnitina. Jedna bočica od 10 ml sadrži 1000 mg matične mliječi i 1,5 g L-karnitina. ROYAL SPORT® Jelly namijenjen je osobama koje žele poboljšati svoju fizičku spremnost i održati odgovarajuću tjelesnu težinu. L-karnitin je aminokiselina koja učestvuje u procesu oksidacije (sagorijevanje) masti i proizvodnji energije.

INDIKACIJE: Ova formulacija je posebno namijenjena profesionalnim ili amaterskim sportistima koji žele poboljšati svoju fizičku spremnost, naročito uz sportske discipline koje zahtijevaju veliku izdržljivost (maraton, biciklizam, hodanje i sl.). Može se primjenjivati kao dodatak dijetama za postizanje manje tjelesne težine zbog efekta na razgradnju masti, za vrijeme fizičke aktivnosti.

UPOTREBA: Preporučuje se primijeniti sadržaj 1 bočice na dan prije doručka.

Prije upotrebe potrebno je promućkati bočicu. Zaštitnu kapicu pritisnuti prema dolje. Otvoriti i popiti.
Može se primijeniti nerazblaženo, ili razblažiti sa vodom ili sa sokom.
Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti.
Dodatak ishrani nije nadomjestak ni zamjena za uravnoteženu ishranu i zdrav način život.

– Proizvode Royal Jelly® nemojte primjenjivati ako ste alergični (preosjetljivi) na matičnu mliječ, ako imate astmu ili alergiju na pčelinje proizvode.

– Primjena matične mliječi u trudnica i dojilja nije ispitana, stoga se ne preporučuje.