MAGNEZIJUM 375 plus B6 – 30 kapsula

5.95KM

Preporučuje kod:

– grčeva i bolova u mišićima
– srčanih smetnji, aritmija
– problema sa opstipacijom ( zatvora, “lenja creva”)
– migrene i drugih oblika glavobolja
– umora i slabosti

Magnezijum igra višestruku ulogu u organizmu čovjeka. Neophodan je za pravilno funkcionisanje svih mišića, uključujući i srčani, kao i za normalno funkcionisanje nervnog sistema. Igra značajnu ulogu u nervnoj provodljivosti i u procesu mišićne kontrakcije, kao i u održavanju zdrave strukture zuba i kostiju. Suplementacija magnezijuma može biti potrebna kod njegovog smanjenog unosa ( dijeta, post, kod konzumiranja alkohola). Potrebe za unošenjem magnezijuma su takođe povećane, u stanju stresa, za vrijeme trudnoće.

Vitamin B6 ( piridoksin) olakšava absorpciju Magnezijuma iz digestivnog trakta i pomaže infiltraciju ovog minerala u ćelije. Ovo sinetgisticno dejstvo je izuzetno važno jer se u slučaju prosječnog režima ishrane unosi oko 300mg magnezijuma na dan, od čega se samo jedna trećina absorbuje. Vitamin B6 igra značajnu ulogu u oslobađanju ugljenih hidrata iz mišića.

Preparat se pored navedenih stanja može preporučiti i osobama koje su izložene pojačanom fizičkom ili psihičkom opterećenju, a naročito može poslužiti u slučaju proljećne malaksalosti.

Uputstvo za upotrebu:
Jedna kapsula dnevno. Kapsule se ne smiju žvakati. Potrebno je pridržavati se uputstva i ne prekoračiti dnevnu dozu. Dodaci ishrani se ne mogu koristiti kao zamjena za raznovrsnu i uravnoteženu ishranu. Osobe preosjetljive na neki od sastojaka preparata ne treba uzimati preparat. Osobe sa poznatim srčanim i bubrežnim oboljenjima, trudnice i dojilje prije upotrebe treba da se konsultuju sa ljekarom. Proizvod nije preporučen za upotrebu kod djece.