Kategorije

Anapharm recenzija – MonoDerma,vitaminski saveznik koze lica

Datum objave: Utorak, Mart 6, 2018
Objavljeno u Recenzije
Monoderma

Vrlo dobro nam je poznata uloga vitamina u svakodnevnoj ishrani, kako za zdravlje naše kože, kose tako i za uopšteno zdravlje cijelog organizma. A isto tako nam je i veoma poznata izjava kako ne unosimo dovoljno vitamina u svoj organizam i kako se nerjetko toga sjetimo tek kada se neželjeno već desi.

Vitamini kojima ću posvetiti ovaj tekst su samo za spoljnu upotrebu, ali su isto tako i odlični antioksidanti i bore se protiv štetnih bakterija koje narušavaju zdravlje naše kože.

Kako sam jedna od onih koji rado isprobavaju nove i orginalne preparate za njegu, koji jednostavno i efikasno daju brzo rezultate, obradovala sam se prilici da testiram nešto sasvim novo.

Riječ je o MonoDerma E5 Lenitiva Idratante kapsulama od proizvodjača Giuliani.
To je italijanska kompanija čiji su proizvodi upakovani u kapsule.

Prednost ovih kapsula jeste u tome što u sebi sadrže količinu proizvoda potrebnu za jedno nanošenje na lice i vrat, kako bi se sačuvale aktivne supstance i reagovale tek kada dođu u kontakt sa našom kožom, a ne u ambalaži.

Kapsula je neprovidna, te se na taj način njen sastav štiti od spoljašnjih uticaja.
Mekane su te se jednostavno otvaraju. Lagano pridržavajući dužu stranu kapsule gdje je smješten proizvod, vrtimo čepić dok ne otpadne.
Nanose se veoma jednostavno, na potpuno čistu i suvu kožu.

Sadrže samo vitamine, bez konzervansa, boje i mirisa, što mi je bilo veoma bitno jer imam jako osjetljivu kožu.
E5 kapsule imaju hidratizujući i umirujući efekat, te sadrže 5% Tokoferola (vitamina E).

Već nakon prvog nanošenja koža mi je bila osjetno mekša i svježija. A suhe i često hrapave jagodice sa kojima vodim najveću borbu posebno tokom zimskih mjeseci, nakon dugo vremena postajale su nahranjene i zahvalne kapima koje su prodirale duboko u njihove pore.
Ispitivajući malo, došla sam do saznanja da se pokazala dobro i kod ranih znakova starenja i foto starenja koje se javlja zbog pretjeranog izlaganja suncu, što mi je takođe jedan od omiljenih hobija u ljetnim mjesecima.

Ova talijanska marka pored navedene E5 u ovoj liniji ima još dvije vrste vitaminskih kapsula, A15 i C10, pa sam sigurna da će te se i vi pronaći u jednoj od njih i postaviti svog saveznika na vašu stranu.

Ostala sam zadovoljni korisnik ove lagane E5 magije i preporučujem da navratite do prve Anapharm apoteke u vašem gradu i isprobate i vi neku od ponuđenih Džulianovih vitaminskih bombi.
I za kraj, kao što volim reći, obradujte svoju kožu a ona će vam jako brzo pokazati svoju zahvalnost.

P.S. Pogledajte kako smo ocijenili Vichy Teint Ideal.

© 2014 ZU "DR GOLIĆ" - Apoteka "Anapharm". Sva prava zadržana. Dizajn: BLMEDIA