Hijaluronska kiselina i njezine prednosti za kožu

Hijaluronska kiselina i njezine prednosti za kožu

5 Prednosti hijaluronske kiseline za kožu

Želite li poboljšati izgled i kvalitetu svoje kože? Ako već ne upotrebljavate proizvode koji sadrže hijaluronsku kiselinu, počet ćete ih upotrebljavati nakon čitanja ovog članka. Otkrijte 5 stvari koje ovaj revolucionarni sastojak kozmetike može učiniti za vašu kožu!

Kao što smo već spomenuli u drugim člancima, hijaluronska kiselina prirodno se javlja u nekim dijelovima ljudskog tijela, a posebno u koži. Ova tvar uglavnom služi za održavanje elastičnosti kože i reguliranje hidratacije. Zbog toga je ovaj aktivni sastojak tako često prisutan u industriji kozmetičkih proizvoda i kozmetičkih operacija za tretiranje dehidracije i starenja kože.

Prednosti hijaluronske kiseline

Želite li znati 5 stvari koje hijaluronska kiselina može učiniti za vašu kožu? Evo koje su to stvari:

  1. Hidratizira kožu: hijaluronska kiselina omogućuje koži da ostane hidratizirana zahvaljujući svojim hidratantnim svojstvima te privlači i zadržava vodu u oba sloja kože: epidermi i dermi.
    2. Učvršćuje kožu: hijaluronska kiselina pomaže obnoviti kožu i održati čvrstoću koja se s vremenom gubi poticanjem proizvodnje kolagena, bjelančevine koja sadrži potrebna svojstva za regeneraciju tkiva.
  2. Popunjava bore: ovaj aktivni sastojak smanjuje bore i bore od izražavanja stvaranjem potkožne mreže koja ima učvršćujući učinak na dubljim slojevima kože te djeluje kao filer.
  3. Čini kožu mekšom: zahvaljujući hidratantnim svojstvima hijaluronska kiselina vlaži kožu i čini je čvršćom tako da izgleda i djeluje mekše.
  4. Dopunjuje kozmetičke tretmane: nakon kozmetičkih tretmana lica hijaluronska kiselina za površinsku primjenu (u serumu ili kremi) idealna je za održavanje kože čvrstom, popunjenom, mekom i hidratiziranom.

 

Hijaluronska kiselina bez sumnje je najpotpunija tvar na kozmetičkoj razini i dobro se apsorbira s obzirom na to da je naša tijela također stvaraju.

Još ne upotrebljavate dermokozmetički proizvod s hijaluronskom kiselinom? Pogledajte naše favorite!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.