Kategorije

Anapharm recenzija – Menopace

Datum objave: Utorak, Mart 6, 2018
Objavljeno u Recenzije

Svaka žena u određenom stadiju svoga života prolazi kroz velike promjene koje utiču na njene hormone i cijelokupan organizam. Tajperiod nazivamo menopauzom.

Ovaj tekst biće posvećen upravo tome, pa vam u kratkim crtama donosim simptome iste kao i jednu interesantnu mogućnost da ih umanjite i prevaziđete lakše.

Za meno pauzu možemo reći da je potpuno prirodna tranzicija u životu jedne žene, te iz tog razloga ovje ne treba biti mjesta za paniku.

Intervencije u stilu vođenja našeg života ipak u velikom mogu pomoći u borbi sa nekada napornim i mukotrpnim simptomima koji se javljaju u ovo vrijeme.

Ono što, možda ste primjetili u većini tekstova koji se odnose na stil života, volim da ponovim, jeste BITNOST redovnog vježbanja (onih pola sata u danu samo za vas), i naravno zdravu prehranu, bogatu voćem i povrćem.

Kratko i jasno, vjerujem da je ovo riješenje za 50% vaših muka, e a sada za drugu polovinu se moramo uvijke malo više potruditi.

Šta se to dešava sa organizmom za vrijeme meno pauze, kakve promjene primjećujemo?

Zbog svake žene željela bih da se dotaknem nekih od simptoma koji se najčešće ispoljavaju, jer kako kažu, što bolje upoznamo ono što nam pristiže, manje ćemo ga se plašiti i lakše ga savladati.

Prva stvar koja je povezana sa meno pauzom jeste Neredovan menstrualni ciklus, takođe ga nazivamo prelazom iz plodnosti u neplodnost. Promjene hormona utiču na otpuštanje jajašca iz jajnika što dovodi do promjena u trajanju ciklusa, čineći ga dužim ili kraćim narednih nekoliko mjeseci.

Povremeni valovi vrućine, takođe su uobičajena pojava za vrijeme eksplozije koja se u ovo vrijeme dešava u organizmu žene. Čas vam je vruće, čas vas hvata groznica, moža čak ne možete da spavate. Mjesta za brigu, opet ponavljam nema jer je to samo posljedica hormonalnih promjena, i od žene do žene se pojave često različiti simptomi jer niko od nas nije isti.

Još jedna jako izražena pojava jeste Ćesta i eksplozivna promjena raspoloženja, srećni ste, tužni ste, plače vam se, smijete se, vrištali bi…Često se nasmijemo sami sebi kada shvatimo da smo 5 minuta prije posmatrali život kao da namse sve raspada, a ovaj trenutak se smijemo i to sve od prije 5 minuta nam nema nikakvog smisla.

Vidite, malo ćete se i nasmijati, najslađe su šale na vlastiti račun, tada niko ne može da se uvrijedi 🙂

Pored ovih simptoma tu su vjerovatno i gubitak libida, bolovi u kičmi, promjene tijelesne težine, povremeni bolovi u prsima i možda još neki u zavisnosti od svake od vas ponaosob.

Kao što sam već rekla, kako ovo nije ništa neobično, nego je na neki način sastavni dio života svake žene, period kroz koji svaka od nas treba da prođe, i ne traje vječno, farmaceuti su našli razne načine da pripomogu. Neki malo više neki malo manje ali definitivno ima jako puno proizvoda namjenjenih za ovu životnu dob žene.

Raspitujući se za sve nas, kako bih nam u ovim trenutcima barem ublažili ako ne i otklonili neke od simptoma naišla sam na nešto sasvim novo na našem tržištu, Menopace Vitabiotics orginal tablete, veoma hvaljene od mnogih korisnika u svijetu.

Menopace

Tablete su obogaćene širokom lepezom zdravih vitamina koji veoma pomazu u regulisanju ovih hormonalnih promjena.

Korisnici kažu kako su se riješili napornih naleta vrućine, promjena raspoloženja koje su izazivale često i veće probleme. Neki od njih navode da im je dosta pomoglo i kod bolova u kostima, te ga toplo preporučuju.

Raspitavši se došla sam do prve kutijice u Anapharm apoteci, te je preporučila svojoj majci koja je danas zadovoljni korisnik, i kako kaže, nije odnijelo sve probleme, ali osjeća promjene na bolje i potvrđuje smanjenje bola u zglobovima i leđima koji su joj bili jako česti.

Ukoliko ste stigli na ovu stanicu potražite riješenja u nekom od datih savjeta, a preporučujem vam i Menopace, bogat vitaminima i mineralima, koji će pored trenutnih tegoba pomoći i očuvanju ravnoteže i zdravlja vašeg organizma.

Period je možda naporan, ali kada naleti sjetite se da je to samo “period”, a vi ste i dalje lijepe, pametne i ponosne, žene, majke, a moža nosite i tu predivnu tituli bake.

Ovo je bila Menopace rezencija. Pogledajte kako je na testu prošla MonoDerma.

© 2014 ZU "DR GOLIĆ" - Apoteka "Anapharm". Sva prava zadržana. Dizajn: BLMEDIA