Prevucite željene proizvode u korpu

Load Spinner
 

Kategorije

VICHY NEOVADIOL KOMPENZACIONI KOMPLEKS Obnavljajuća noćna njega 50ml

Datum objave: Ponedjeljak, April 24, 2017
Objavljeno u

55.30KM

Ispunite ponovno svoju kožu mladošću, za gušću kožu, preoblikovane konture lica, blistavost i osjećaj hlađenja nakon nanošenja.

Za žene koje se bore protiv uticaja menopauze na kožu i noćnih tegoba povezanih sa kožom: gubitka gustine, volumena, svježine i blistavosti, i osjećaja zagrijavanja.

Kreator tkiva: Pro- Xylane

Doziranje ovog L'Oréalovog patentiranog biomimetičkog molekula povećano je na 3%, što je 10 puta više nego u prethodnim formulama. Njegova snaga? Djeluje na sva 3 parametra mladolikosti kože: kolagene I i III kao izvor čvrstine i gustine; sintezu glikozaminoglikana (GAG); smanjenje fleka putem djelovanja na fibroblaste. Koža je gušća na svim nivoima, vraćaju joj se čvrstina i punoća, bore su popunjene, a ten blistaviji i ujednačeniji.

Sastojak koji preoblikuje površinu kože: Hepes

Poznat je zbog svog efekta pilinga i djeluje na proteaze, enzime aktivne u procesu prirodnog perutanja kože.
Normalizuje eksfolijaciju i podstiče ćelijsku obnovu i transformiše površinu kože (efikasno se boreći protiv hrapavosti i naboranosti).

Sastojak za punoću kože: Glicerin

Glicerin ima sposobnost zadržavanja vode u rožnatom sloju i tako obezbjeđuje hidrataciju površinskih slojeva kože.

Sastojak koji vraća lipide: Hédione

Ovaj sastojak je derivat jasmonske kiseline i povećava prirodno stvaranje lipida (skvalena, triglicerida i voskova) prisutnih u sebumu, a kojih nedostaje u menopauzi.
Uglačava kožu, vraća joj osjećaj prijatnosti i elastičnost.

Sastojak umirujućeg djelovanja: Epéruline

Umiruje kožu i smanjuje crvenilo.

Sastojak dekongestivnog delovanja:Kofein

Stimulans koji se bori protiv znakova umora.

Apsolutna svježina: Airlicum & Aquakeeps

Tajna? Aquakeep tehnologija. Aquakeep polimeri mogu da apsorbuju veliku količinu vode koja se oslobađa u dodiru sa kožom. Tekstura se na koži tokom nanošenja pretvara u vodu i koži daje dubinski osjećaj svježine. Pojačana je snažnim sastojkom Airliciumom koji se 99% sastoji od vazduha i koji ima veliku sposobnost upijanja sebuma i znoja.

Kompenzacioni kozmetički kompleks.
Hipoalergena formula, ispitano pod dermatološkim nadzorom. Formula je obogaćena termalnom vodom Vichy koja umiruje i obnavlja kožu. Bez parabena.

Néovadiol napredna obnavljajuća noćna njega je emulzirani gel koji pri nanošenju daje osjećaj svježine zahvaljujući česticama Aquakeep- mikrosferama mrežastih poliakrilata, polimerima koji mogu da apsorbuju veliku količinu vode koja se oslobađa u dodiru sa kožom i sastojku Aristoflex, sredstvu za želiranje sa “quick break” efektom. Pri nanošenju tekstura je meka i hranljiva zahvaljujući ulju kajsije i nježno obavija kožu. Perlit i Airlicium apsorbuju vlagu i znoj, a koža je matirana i svježa.

UPOTREBA: Ravnomijerno nanijeti svako veče na čistu kožu lica.

© 2014 ZU "DR GOLIĆ" - Apoteka "Anapharm". Sva prava zadržana. Dizajn: BLMEDIA