Prevucite željene proizvode u korpu

Load Spinner
 

Kategorije

VICHY NEOVADIOL KOMPENZACIONI KOMPLEKS Serum 30ml

Datum objave: Utorak, April 25, 2017
Objavljeno u

58.46KM

Napredni obnavljajući koncentrat za zrelu kožu i kožu u menopauzi.
Svi tipovi osjetljive kože.

Ispunite ponovno Vašu kožu mladošću za gušću kožu, preoblikovane konture lica i vraćeni sjaj.
Za žene koje se bore protiv uticaja menopauze na kožu: gubitka gustine, volumena, svježine i zdravog sjaja.

Bilo je potrebno 14 godina istraživanja i 13 patenata da Laboratorije Vichy postignu konačnu formulu koja djeluje na znakove na koži u menopauzi. Nadahnuti povoljnim dejstvom hormona na mladolikost kože odabrali su kompleks aktivnih sastojaka koji je toliko snažan da djeluje na markere mladolikosti, pogođene menopauzom. Koža je vidljivo mlađa u svakom pogledu. Zahvaljujući dosad neviđenom kompenzacionom kompleksu koži je vraćena gustina, prijatan osjećaj, svježina, ten je zdravijeg sjaja i ujednačeniji, a konture lica preoblikovane.

Kompenzacioni kozmetički kompleks.

Kreator tkiva: Pro- Xylane

Doziranje ovog patentiranog biomimetičkog molekula povećano je na 3%, što je 10 puta više nego u prethodnim formulama. Njegova snaga? Djeluje na sva 3 parametra mladolikosti kože: kolagene I i III kao izvor čvrstine i gustine; sintezu glikozaminoglikana (GAG); smanjenje mrlja putem djelovanja na fibroblaste. Koža je gušća na svim nivoima, vraćaju joj se čvrstina i punoća, bore su popunjene, a ten blistaviji i ujednačeniji.

Sastojak koji preoblikuje površinu kože : Hepes

Poznat je zbog svog dejstva pilinga i djeluje na proteaze, enzime aktivne u procesu prirodnog ljuštenja kože.
Normalizuje eksfolijaciju i podstiče ćelijsku obnovu i transformiše površinu kože (efikasno se boreći protiv hrapavosti i naboranosti).

Sastojak za punoću kože: Glicerin

Glicerin ima sposobnost zadržavanja vode u rožnatom sloju i tako obezbjeđuje i hidrataciju površinskih slojeva kože.

Sastojak koji vraća lipide : Hédione

Ovaj je sastojak derivat jasmonske kiseline i povećava prirodno stvaranje lipida (skvalena, triglicerida i voskova), prisutnih u sebumu kojih nedostaje u menopauzi. Zaglađuje kožu, vraća joj prijatan osjećaj i elastičnost.

Njegova je hipoalergena formula ispitana pod dermatološkim nadzorom. Formula je obogaćena termalnom vodom Vichy koja umiruje, jača i obnavlja kožu. Bez parabena.

Koncentrat Néovadiol Kompenzacioni Kompleks formulisan je na bazi tehnologije glikoseruma koja počiva na emulziranom gelu sa visokim nivoom glikola i sastojaka Aquakeep za mekoću i neljepljivo djelovanje. Sastojci Aquakeep su mikrosfere mrežastih poliakrilata, odnosno polimera koji mogu upiti veliku količinu vode koja se oslobađa u dodiru s kožom.
Koža je svilenkasta s prijatnim osjećajem i osjećajem hidratacije.
Koža je zdravijeg sjaja zahvaljujući kombinovanom djelovanju napunjenosti vodom i sedefastih zlaćanih mikročestica prisutnih u formuli.

UPOTREBA: Jednako nanijeti ujutro na čistu kožu cijelog lica. Po želji može se nanositi 2 puta dnevno, ujutro i uveče prije dnevne ili noćne njege ili samostalno.

© 2014 ZU "DR GOLIĆ" - Apoteka "Anapharm". Sva prava zadržana. Dizajn: BLMEDIA