Prevucite željene proizvode u korpu

Load Spinner
 

Kategorije

DR ORTHOWAY Cell jastuk

Datum objave: Četvrtak, Decembar 28, 2017
Objavljeno u

157.00KM

ORTHO CELL  JASTUK ANATOMSKI:

Indikacije: bolovi u vratnoj kičmi, potiljku i ramenima izazvani deformitetima i degenerativnim promjenama vratne kičme (spondiloza i diskopatija) hroničnog miofibrozitisa i miogeloza na paravertebralnim mišćima i mišićima ramenog pojasa, smetnje sa cirkulacijom u vratnim arterijama.

Poboljšanje se ne može očekivati kod tegoba vratne kičme, potiljka i ramenog pojasa nejasne etiologije, epilepsija, hidrocefalus, tumori i poremećaji svijesti, glaukom oka, teža oboljenja očiju, zubi i vilica, akutno zapaljene štitnjače..

 

ŠTA SU CELLIANT PROIZVODI

 

Celliant proizvodi  predstavljaju opšta medicinska sredstva koja svojim djelovanjem pomažu  i ubrzavaju liječenje i oporavak tkiva koja su oštećena oboljenjem ili povredomi. Primjenjuju se radi prevencije, liječenja i ublažavanja bolesti i komplikacija.

Pripadaju grupi neinvazivnih sredstava sa niskim rizikom primjene koja se primjenjuju duži vremenski period. To su sredstva koja  su namijenjena za dovod i izmjenu energije, a aplikuju se na neoštećenu kožu.

Celliant proizvodi su izgradjeni od polimerskih vlakana u čiju osnovu su ugradjeni čestice optičkih aktivnih prirodnih kristala koji prikupljaju infracrvene zrake emitovane sa površine kože i totalnom refleksijom vraćaju ih nazad preko kože u organizam.

 

 

KAKO DJELUJU CELLIANT PROIZVODI

 

Celliant proizvod djeluju tako što prirodni mikrokristali u vlaknima prikupljaju difuzne  infracrvene zrake koje emituje  oboljeli dio tijela i reflektuju ih nazad u tkivo. Ove zrake su identične po frekvenciji i talasnoj dužini, pa sa malim intenzitetom dovode do vibracionih  i rotacionih  kretanja u molekulima stimulišući  lokalno cirkulaciju,   snabdijevanje kiseonikom i potrebnim materijama. Uz povećanje nivoa kiseonika povećava se nivo azotmonoksida i adenozin trifosfata, materija koje su značajne u energetskim procesima ćelije. Ovim se funkcije ćelija dovode u metaboličku ravnotežu što je osnova za oporavak i ozdravljenje tkiva. Celliant  proizvodi ne dovode toplotnu energiju iz okoline pa ne zagrijavaju tijelo, niti podižu lokalno temperaturu, ne kidaju proteinske lance niti dovode do koagulacije proteina. Ne dovode do oštećenja ćelija i potpuno su bezopasni za  primjenu.

 

GDJE I KAKO SE  PRIMJENUJUJU CELLIANT PROIZVODI

 

Primjenjuju se za prevenciju, liječenje i oporavak kod hroničnih reumatskih oboljenja, oštećenja perifernih nerava, poremećaj cirkulacije zbog metaboličkih obiljenja (dijabetes, ateroskleroza) osteoporoze i usporenog zarastanja preloma, degenerativnih oboljenja mišića, tetiva i zglobne hrskavice. Refleksnim putem djeluju na unutrašnje organe jetru, bubrege i genitalne organe.

Način primjene: Celliant proizvodi se nose na  dijelu tijela koji želimo oporaviti kontaktom na neoštećenu kožu ili preko tanke prirodne tkanine, a proizvodi u obliku prostirke ležanjem na njoj u toku spavanja. Prekrivači se primjenjuju prekrivanjem golog tijela ili preko tanke prirodne tkanine. Primjenjuju se do osam sati dnevno za vrijeme odmora ili lagane fizičke aktivnosti.

 

UPOZORENJE:

Celliant proizvodi su opšte medicisko sredstvo, pa se za vrijeme primjene ne smije prekidati preporučena primjena lijekova ili drugih oblika liječenja osnovne bolesti.

© 2014 ZU "DR GOLIĆ" - Apoteka "Anapharm". Sva prava zadržana. Dizajn: BLMEDIA