Prevucite željene proizvode u korpu

Load Spinner
 

Kategorije

ALTIOKS® 200mg 30 kapsula

Datum objave: Subota, Novembar 12, 2016
Objavljeno u

22.36KM

Slobodni radikali ubrzavaju starenje kože.

Alfa lipoinska kiselina je važan anti – anging faktor.

Starenje kože je prirodan proces koji je najčešće praćen i starenjem unutrašnjih organa. Starenje kože zavisi od mnogih faktora koje možemo podijeliti na unutrašnje i spoljašnje. Na unutrašnje faktore ne možemo uticati, ali na spoljašnje možemo.

Savremeni način života, izduvni gasovi, dim cigarete, zračenja, pojačano UV zračenje, pojedini lijekovi, stres, nezdrave namirnice, pa i neke zdrave navike kao što je intenzivna i neuravnotežena fizička aktivnost povećavaju količinu slobodnih radikala i na taj način doprinose starenju kože. Antioksidansi su jedinjenja koja štite ćelije od štetnog djelovanja slobodnih radikala. Antioksidansi se najvećim dijelom stvaraju u organizmu, a dio ih se unosi putem hrane. Nakon 40. godine života smanjuje se stvaranje antioksidanasa u organizmu, pa ih je potrebno nadoknaditi u vidu dodataka ishrani.

Alfa lipoinska kiselina (ALK) najjači je prirodni antioksidans i važan anti-aging faktor.

Altioks® sadrži 200 mg alfa lipoinske kiseline. Altioks® usporava starenje, smanjuje štetno djelovanje sunčevih zraka na kožu i slobodnih radikala iz okoline. Pomaže uklanjanju teških metala iz organizma, kao što su živa i olovo, pokazuje protivupalno djelovanje, te pomaže u obnavljanju drugih antioksidanasa kao što su vitamini C i E, te glutation.

Altioks® se preporučuje svim osobama starijim od 40 godina, te osobama sa lošim životnim navikama: pušači, osobe koje konzumiraju brzu hranu, alkohol, osobe izložene zračenju i sl. Takođe Altioks® se porporučuje svim odraslim osobama, muškarcima i ženama koji žele dodato zaštiti organizam od šetetnog djelovanja slobodnih radikala, zadržati mladolik izgled i usporiti proces starenja.

© 2014 ZU "DR GOLIĆ" - Apoteka "Anapharm". Sva prava zadržana. Dizajn: BLMEDIA