EUCERIN Anti-age fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50 50ml

23.63KM

Eucerin Anti-age fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50 je dnevna zaštita od sunca za lice sa veoma visokim faktorom, namijenjena svim tipovima kože. Kao što štiti od opekotina i oštećenja kože izazvanih suncem, ona istovremeno vidljivo umanjuje znake fotostarenja. Ova formulacija kombinuje dvije savremene tehnologije koje omogućavaju nadmoćnu fotozaštitu od UV oštećenja, kao što su staračke fleke, a istovremeno intenzivno hidriraju kožu kako bi vidljivo smanjile pojavu bora na licu i dekolteu.

Namijenjena koži lica, ova formulacija pruža UVA i UVB zaštitu širokog spektra i biološku zaštitu ćelije, kao i anti-age efekat pomoću hijaluronske kiseline. Biološku zaštitu ćelije pruža kombinacija antioksidanata gliciretinske kiseline, koja štiti DNKA u ćelijama kože i podržava mehanizme obnove nastalih oštećenja, i likokalkona A, kao snažnog antioksidansa koji štiti ćelije kože od oštećenja izazvanih slobodnim radikalima.

Da bi se smanjila pojava finih linija i bora, i intenzivirala hidratacija kože lica, ova formulacija sadrži dvije vrste hijaluronske kiseline– dugog i kratkog lanca- koje efikasno i intenzivno hidriraju kožu lica.

Visoko efikasni sistem fotostabilnih UVA/UVB filtera je usaglašen sa EU standardima i sa Cosmetics Europe – Udruženjem za ličnu njegu (ranije Colipa).

Eucerin Sun Anti-age fluid za zaštitu lica od sunca SPF 50 ima ugodnu, laganu teksturu, koža ga brzo upija i daje mat efekat.

SVOJSTVA: bez parabena, bez parfema, nekomedogeno, brzo se upija.

UPOTREBA: Naijneti obilno prije izlaganja suncu i često ponovo nanositi, posebno nakon plivanja, znojenja ili brisanja peškirom, kako bi se očuvala prvobitna zaštita.
Ne zadržavajte se dugo na suncu, čak i kada koristite preparate za zaštitu od sunca. Pretjerano izlaganje suncu je ozbiljan zdravastveni rizik.
Bebe i malu djecu ne izlagati direktnoj sunčevoj svjetlosti.