Prevucite željene proizvode u korpu

Load Spinner
 

Kategorije

ALORA sirup 100 ml

Datum objave: Ponedjeljak, Maj 22, 2017
Objavljeno u

8.05KM

Alora je preparat namijenjen liječenju problema izazvanih stresom i anksioznošću: nesanice, nemira, zabrinutosti, depresije, napetosti, problema u menstrualnom i periodu menopauze, nervno uzrokovanih problema sa probavom ili povišenim pritiskom i kardiovaskularnim sistemom generalno.

Sadrži ekstrakt biljke Passiflora incarnata, standardizovan prema pravilima Evropske farmakopeje. To znači da sadrži količinu aktivnih sastojaka iz biljke koja je preporučena od strane Evropske farmakopeje da bi se lijek biljnog porijekla smatrao efikasnim i sigurnim. Ova se biljka i njeni ekstrakti koriste vijekovima u različite svrhe, a najviše zbog smirujućeg djelovanja. Treba razlikovati anksiolitički od sedativnog dejstva. Anksiolitičko djelovanje je djelovanje na simptome kao što su nemir, napetost, razdražljivost, zabrinutost, dakle simptome koji se javljaju usljed izloženosti stresu. Alora, odnosno Passiflora incarnata, pri uobičajenom doziranju ima anksiolitičko dejstvo, a tek pri visokim dozama pokazuje sedativno djelovanje, što znači da otklanja simptome anksioznosti, ali ne umanjuje budnost, koncentraciju i funkcionalnost. Ako vam predstoji obaveza zbog koje ste pod stresom, imate tremu zbog koje se bojite da ćete zakazati, Alora je odličan izbor jer će ukloniti napetost ali neće vam poremetiti koncentraciju i “otupiti” čula i misli.

DOZIRANJE:
Kod problema nervnog porijekla (nemir, zabrinutost, depresija, napetost, problemi u menstrualnom i menopauzalnom periodu, nervno uzrokovani problemi sa probavom ili povišenim pritiskom):
– uzima se 1-2 kafene kašike sirupa 3 puta dnevno.
Kod nesanice:
– uzimaju se 2 kafene kašike sirupa 1 sat prije odlaska u krevet.

Alora oslobađa od simptoma stresa, vraća prirodni mir organizmu i daje vam priliku da iskoristite svu energiju na pravi način.

© 2014 ZU "DR GOLIĆ" - Apoteka "Anapharm". Sva prava zadržana. Dizajn: BLMEDIA