Prevucite željene proizvode u korpu

Load Spinner
 

Kategorije

ORTHOMOL FERTIL PLUS – 30 dnevnih doza

Datum objave: Ponedjeljak, Februar 23, 2015
Objavljeno u

95.01KM

Orthomol® Fertil plus je dijetetski preparat sa posebnom medicinskom namjenom. Orthomol® Fertil plus je namjenjen za dijetetski tretman poremećaja fertiliteta kod muškaraca.
Jedna dnevna doza od 3 tablete i 1 kapsule (2,9g).

Kako se uzima Orthomol® Fertil plus?
Uzeti sadržaj jednog paketića (dnevna doza) i popiti za vrijeme ili nakon jela. Dnevna doza se može uzeti odjednom ili ako je potrebno podijeliti na više dijelova tokom dana.

Koja su nutritivna svojstva i karakteristike mikronutrijenata koji se nalaze u sastavu preparata?

– L-Karnitin ima važnu ulogu u obezbjeđenju energije spermatozoida i kod njihovog prodora u jajnu ćeliju. L-Karnitin ima pozitivan efekat na pokretljivost spermatozoida.

– Koenzim Q10 je antioksidans i štiti spermatozoide od negativnih uticaja slobodnih radikala.

– N-acetilcistein je sastavni dio glutationa, koji djeluje antioksidativno, utiče na pokretljivost spermatozoida i povećava broj normalno oblikovanih spermatozoida.

– Vitamin E je antioksidans koji štiti osjetljive membrane ćelija od oštećenja slobodnih radikala. U kombinaciji sa selenom, vitamin E može povećati pokretljivost i broj normalno oblikovanih spermatozoida.

– Vitamin C je antioksidans koji štiti spermu (uključujući i genetski materijal) od slobodnih radikala. Vitamin C povećava gustinu sperme, pokretljivost i broj normalno oblikovanih spermatozoida.

– B-vitamini (folna kiselina, B6, B12) su važni za izgradnju i rast ćelije, te imaju pozitivan uticaj na gustinu sperme.

– Omega-3 masne kiseline imaju pozitivan efekat na elastičnost membrane spermatozoida, koja je važna za oplodnju.

– Selen je sastavni dio antioksidativnih enzima. Aktivnost enzima ima uticaj na održivost, normalan oblik i pokretljivost spermatozoida.

– Cink je neophodan za plodnost muškarca. Nedostatak cinka se dovodi u vezu sa smanjenom proizvodnjom testosterona. Davanje cinka može povećati nivo testosterona i poboljšati gustinu sperme.

Koliko dugo treba uzimati Orthomol® Fertil plus?
Da bi proces formiranja i sazrijevanja spermatozoida, koji traje nekoliko nedelja, bio potpomognut nutrtivnom terapijom, treba da bude obezbjeđeno kontinuirano snabdjevanje mikronutrijentima. Minimalan period terapije je 3 mjeseca da bi bilo moguće optimalno uticati na svaku fazu razvoja i sazrijevanja spermatozoida.
Orthomol® Fertil Plus se može i treba uzimati i nakon tog perioda sve do nastupanja trudnoće partnera.

Orthomol® Fertil plus ne sadrži laktozu niti gluten.

SKU: 339 Kategorije: ,
© 2014 ZU "DR GOLIĆ" - Apoteka "Anapharm". Sva prava zadržana. Dizajn: BLMEDIA