A-Derma Exomega emolijentni gel za najmlađe

A-Derma Exomega emolijentni gel za najmlađe

Ima li ljepšeg osjećaja od onog kada vašu bebu nagradite toplom, laganom kupkom pred spavanje. Poslije razigranog dana, svega novog što je proživljeno i viđeno, potrebno je nešto da smiri sva ta uzburkana mala čula. Na koju god stranu se okrenemo možemo pronaći mnogo različitih preparata za bebe, i često odlučimo vjerovati u njihov kvalitet, jer, radi se ipak o najnjeznijim i najnevinijim stvorenjima, ali kako izabrati onaj najbolji.

Nekada i sama za sebe rado biram kozmetiku namjenjenu najmlađoj populaciji, iz nekog neobičnog povjerenja, i zaista vjerujem da nisam jedina, da nas ima puno takvih.

Takođe se svi možemo složiti da su djeca neodoljiva sama po sebi, te da je potrebno samo par osnovnih, ali posebno formulisanih proizvoda jer se ova mlada koža uveliko razlikuje od kože odraslih, koja je već stekla odbrambeni mehanizam.
S druge strane, koža kod najmlađih je manje masna, zbog nerazvijenih lojnih žljezda, te i ako se često djeca obilno znoje, gotovo je bezmirisna.

Nije teško zaključiti da se iza ove mekoće, elastičnosti i zdravog rumenog izgleda krije osjetljiva površina koju je potrebno oprezno i maksimalno nježno tretirati. Najčešće se pribjegava laganim bebi sapunima kao sto su Becutan, Becolino, Nivea…Međutim, ja sam ovaj put odabrala za vas jedan interesantan emolijentni gel, 2 u 1 od A-Derma. Svojim potpuno blagim mirisom na bazi izdanka Rhealba zobi, umiruje sva čula, štiti kožu te je čini nježnom i mekom, a kosu poprimi mekoću paperija. Namjenjen je i za novorođenčadi, što govori o njegovoj strukturi.

Blagi gel, bez sapuna, napravljen je tako da u sebi ne sadrži preparate koji nadražuju oči, pa najmlađi neće završavati svoj divan dan u suzama. Aderma EXOMEGA gel 2 u 1 namjenjen je za svakodnevnu upotrebu, a pored njega tu je jos nekoliko interesantnih proizvoda iz ove linije namjenjenih takođe i odraslima i djeci.

Čuvajmo svoje najmlađe i poklonimo im najbolju njegu, a naravno, ukradimo koju kap i za sebe.

P.S. Recenzirali smo i MonoDermu, evo kako se pokazala.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.