Anapharm recenzija – Avène CICALFATE obnavljajuća krema

Anapharm recenzija – Avène CICALFATE obnavljajuća krema

Kako je koža najveći ljudski organ i najbitniji odbrambeni mehanizam našeg organizma, često se pitamo kako da je zaštitimo u najmanje očekivanim trenucima… Rekla bih, sasvim sigurno, moj izbor bila je Avène Cicalfate krema. Trenutna pomoć za velike ali i one najmlađe, spas u maloj tubici koji uvijek može da bude uz Vas kao prva pomoć onda kada je to najpotrebnije.

Cicalfate, krema za cjelu porodicu, obogaćena obnavljajućim i antibakterijskim sastojcima koji djeluju kroz kombinaciju bakra, cinka i sukralfata, potiče brzo i efikasno obnavljanje iritirane kože.

Svima nam se bar jednom desilo, da nam i najmanja iritacija na koži stvori užasnu nelagodu što zbog same fizičke prisutnosti, to i zbog njenog iritirajućeg dejstva na naš organizam i psihu.

Kod mene je to bilo pucanje kože na petama tokom ljeta, zbog ravnih omiljenih patika i sandalica iz kojih ne bih izlazila.

Zbog svogˈ tvrdog gaženja, malo-malo bi mi se otvarale cijele ranice na petama. To je svaki put bilo bolno i nelagodno iskustvo i trajalo bi prilično dugo, jer je zahtjevalo mirovanje, što ja naravno nisam poštovala,svašta pa ljeto je… tako da bih svakim korakom stvarala situaciju još gorom.

Baš za te trenutke,uzimala sam Cicalfate kremu koja mi je najbrže zacjeljivala ispucali dio kože. Postala je to utjeha koja je zauzela stalno mjesto u mojoj torbici, gdje god da krenem. Nakon nanošenja blago bi razmekšavala kožu i uklanjala neprijatnu bol. Nakon dva do tri dana, pukotine bi zarastale i koža je postajala mekana i zdrava.

Naravno, dužina ovog procesa zavisi od stepena iritacije ili ostalih negativnih reakcija kože nastalih od različitih vanjskih i unutrašnjih uticaja, kao i svakog ljudskog organizma ponaosob.

Dubinski, kroz pore kože, njena tri glavna sastojka ubrzavaju proces zacjeljivanja , pročišćavaju i umiruju promjene na koži uzrokovane različitim faktorima, kao što su: ekcemi, ranice na uglovima usana, perioralni dermatitis, dermatološki zahvati, opekotine te različite vrste iritacija.

 Avène CICALFATE krema za lice

 

Bakar posjeduje obnavljajuća i antimikrobna svojstva koja spriječavaju širenje određenih vrsta mikroorganizama.

Cink djeluje protuupalno i obnavlja oštećene stanice kože, te igra veoma važnu ulogu u ranom stadijumu zacijeljivanja.

Sukralfat stvara barijere, veže se na proteine i stanične membrane, te potiče obnavljanje oštećenih tkiva i štiti ih od vanjskih uticaja.

U sastavu Cicalfat kreme takođe je prisutna i termalna voda (45%), koja djeluje umirujuće i protivupalno.

Ova minijaturna i magična kremica, bez parfema i konzervansa, pokriva širok spektar indikacija, te je pogodna za korištenje kod dojenčadi, djece i odraslih.

Način primjene:

Krema se nanosi, nakon čišćenja zahvaćenog područja jednom ili dva puta dnevno.

U slučaju da ne primjetite poboljšanje, dodatno se posavjetujte sa Vašim ljekarom.

Avène CICALFATE obnavljajuća krema dostupna je u Vama najbližim ANAPHARM  apotekama.

P.S. Pisali smo i o VICHY TEINT IDEAL puderu.

A više o ovoj kremi, pogledajte ovdje.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.