Anapharm recenzija – VICHY TEINT IDEAL

Anapharm recenzija – VICHY TEINT IDEAL

Ćao dame, danas je tekst posvećen Vama. Donosim Vam novu priču i novu preporuku.

Pisaću o slučajnom i novom prijatelju svoga tena. Da, pri tome se nimalo ne šalim ni sa dijelom “slučajni”, a ni kada kažem “prijatelj”.

Kako u svakom trenutku svaka od nas, kako zbog sebe same, tako i zbog posla kojim se bavimo i ljudi koje susrećemo, želi da izgleda lijepo i odmorno, nekada kada to i nije slučaj, dolazimo u dilemu koji puder može da prekrije i nadoknadi sav taj umor i pokoji nedostatak na našem licu.

Dugo vremena moj izbor je bila GARNIER bb krema. Bila sam zadovoljni i vjerni korisnik duži niz godina, a onda se valjda koža zasitila i počela je negativno da reaguje na istu. Počele su mi se pojavljivati sitne bubuljice između obrva i oko brade par sati nakon nanošenja.

Morala sam je izbaciti iz svoje male, probirljive  kolekcije, i spremiti se za akciju pronalaska nove kreme ili ovaj put pudera.

Kao prelazno rješenje taj dan pokupih iz nesesera par testera VICHY TEINT IDEAL tečnog pudera, koje sam dobila prilikom kupovine u apoteci.

Slikovni rezultat za vichy teint ideal

Moram vam priznati, bila sam jako skeptična, jer većina pudera koje sam probala nije odgovarala mojoj koži… Na moje iznenađenje negativnih reakcija nije bilo, čak štaviše.

Testere koje sam imala bili su nijanse 35, i činilo mi se da bi mi za nijansu tamniji savršeno odgovarao, tako da sam ga i nabavila.

Sada koristim VICHY TEINT IDEAL nijansu 45 za normalnu i mješovitu kožu.

Njegova tekstura je lagana, lijepo se razmazuje ne ostavljajući tragove crvenila na licu.

Još jedna stvar koja je za mene bila jako bitna, jeste da ne svjetlucate od njega kao novogodišnja jelka. On daje koži dozu svjetline i blago matira područje nosa i čela.

Na dnevnom svjetlu izgleda podjednako dobro kao i pod romantičnom noćnom ili disko lampom. 😉

Postojan je i dosljedno je izdržavao ljetne vrućine, svadbe kao i noćne izlaske. Koža ostaje vrlo mekana, a perutanje oko nosa i čela, koje sam morala svaki put tapkati hidratantnim kremama prije nanošenja pudera, je napokon za mene prošlost.
Prezadovoljna sam, ten mi je opet idealan i ujednačen i bez nepozvanih gostiju-bubuljica, te se u svako doba osjećam svježe i što je najbitnije samouvjereno.

Ova linija VICHY TEINT IDEAL pudera za normalnu i mješovitu kožu je pakovana u divne i elegantne staklene bočice i može se naći u četiri nijanse ( 15, 25, 35 i 45 ).

Dok sam pisala svoje iskustvo, bacila sam se malo u istraživanje te donosim vijest za one sa problematičnom suvom kožom. Iz iste linije VICHY pudera, tu su takođe četiri nijanse (15, 25, 35 i 45) namjenjene suvoj i perutavoj koži, o kojoj neću opširnije pisati jer iste nisam koristila. 🙂

I da sumiram svoju priču kroz samo par riječi, rekla bih, hidratantni saveznik koji mi pruža njegovan i prirodan izgled za svaku priliku. Tople preporuke onima koji su u potrazi za svojim saveznikom, VICHY TEINT IDEAL za mene je stvoren, ko zna, možda i za Vas.

0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.