Kategorije

Anapharm recenzija – Vichy Fresh Shot

Datum objave: Subota, Januar 20, 2018
Objavljeno u Recenzije
vichy fresh shot

Osjećate li nekada da trčite kroz život, da se sve tako brzo kreće da nemate vremena za pauzu, jedan bar mali predah. Onaj trenutak kada jednostavno sjedite i uživate.

Znam, niste jedini, nažalost to je vrlo česta pojava sadašnjice. Intenzivan rad, premalo sna, sasvim sigurno ste i sami svjesni svoje umorne kože koja je odavno izgubila svoju elastičnost, finoću i sjaj.

A da ne spominjemo i sav novac koji ste vjerovatno do danas uložili u make up vjerujući u promjene i magične reklame ukojima je sve moguće.  Naravno, svaki put se radilo samo o iluziji koja je nestajala svako veče kada biste uklonili vašu šminku, a ono što je ostajalo bio je dobro poznati, iscrpljeni pogled, umorna, čini se preko noći, ostarjela koža.

Nemojte se više zavaravati, već se na vrijeme vratite sami temeljima problema, razlozima zbog kojih vaša koža gubi sjaj. Naravno na prvom mjestu tu je naš dobro poznati stres koji izvire iz stila života koji vodimo, zatim način ishrane, jeste li pomislili na količini smeća koje najčešće svi dnevno unosimo u svoj organizam.Tu je i već pomenuti manjak sna, slab unos vode u organizam, nedovoljna fizička aktivnost, nedostatak sunca i sviježeg vazduha, pa tek poslije svega toga na red dolazi farmacija.

Šta učiniti kako bismo spriječili preuranjeno starenje kože, te podstakli njeno ponovno buđenje i blistavost?

Prije svega pobrinimo se o prvo navedenim faktorima, na koje, uz malo truda i posvećenosti svako od nas može svakodnevno uticati.

Neke od bitnih bih vam preporučila i sama. Pa počnimo od namijernica bogatih karotenoidima koji hrane kožu i uveliko utiču na njen izgled i zdravlje. Najviše ih ima u voću i porvrću, a neki od njih su: limun, narandže, mrkve, šljive, paradajiz, špinat, a tu možemo svrstati i losos. Spisak je duži, pa sam sigurna da ćete tu naći i svoje omiljene. Oni nam zapravo pomažu u zaštiti od UV zraka, spriječavaju odumiranje stanica kože i uništavanje kolagena, što bi dovelo do bržeg starenja.

Drugi ali ne manje bitan savjet, voda, voda i još mnooogo vode! Da ne bi došlo do dehidracije tijela a samim tim i naše kože, odmah primite na znanje i sprovedite u dijelo ovaj savjet. Voda čini oko 30% naše kože i odgovorna je kako za punoću i čvrstoću, tako i za njenu zaštitu. Uvedite zato ovu disciplinu što prije u vašu svakodnevnicu i unosite dovoljnu količinu u vaš organizam, vjerujte odraziće se na mnogo segmenata vašeg tijela.

U zdravom tijelu zdrav duh, ne kažemo bez razloga. Nađite zato pola sata za vas i iskoristite ih za neku vrstu fizičke aktivnosti, šetanja, trčanje, plesanje, pokoja vježba,…a vaše tijelo, organizam i naravno koža biće vam neizmjerno zahvalni i pokazaće vam to u vrlo kratkom vremenu, samo ako budete malo uporni i stvorili ovu lijepu naviku.

Dok sam istraživala za vas o ovoj temi, naletih na proizvod veoma hvaljen od korisnika, LIFTACTIV FRESH SHOT od Vichy-a. Da, kao što vidite, dođoh i do poslednjeg spomenutog, farmacje.

Kažu, saveznik lica u borbi protiv umora, bora i “narandža kože”. Ovaj intenzivni tretman za svakodnevnu njegu baziran je na čistom vitaminu C. Vichy preporuka je da se nanosi ujutru, na očišćenu u potpuno suvu kožu, ali izbor je na vama. Preporučeno ga je koristiti 3-4 puta godišnje. Tekstura je prijatna, vrlo brzo se uija, a koža nakon nanošenja ostaje pomalo ljepljiva. Korisnici tvrde da smanjuje znakove starenja i umornog izgleda već u drugoj sedmici korištenja. Neki od njih su riješili problem jako izražene depigmentacije, gdje im se flekice u roku 10tak dana nisu skroz uklonile ali su dosta izblijedile, a većina tvrdi da su se izražene bore smanjile.

Dakle u koliko želite probati, ovu jedinstvenu formulu za svakodnevnu njegu možete je pronaći po pristupačnoj cijenu u svim Anapharm apotekama. Ali, moj savjet vam se da nikako ne preskočite onih prvih par savjeta koje sm vam dala na početku posta.

Zašto?

Pa kao prvo i prvo zbog vidljivijih rezultata, a kao drugo, zbog održivosti istih. Na kraju, uvijek je sve lakše i bolje ako se ruku pod ruku uhvate marljivost i farmaceutska industrija.
Zato, dosta priče, bacimo se na posao i pomozimo svome licu da bez obzira na godine izgleda savršeno.

 

© 2014 ZU "DR GOLIĆ" - Apoteka "Anapharm". Sva prava zadržana. Dizajn: BLMEDIA