Anapharm recenzija – WELEDA White Mallow baby losion

Anapharm recenzija – WELEDA White Mallow baby losion

Dragi naši, danas ovaj tekst posvećujemo našim najmlađima, koji zahtijevaju potpunu pažnju i najbolju njegu.

Kako je bebina koža, nešto najljepše, ali i najosjetljivije potrebno je biti pažljiv pri odabiru kupki, losiona, kremica i različitih ulja za bebe koji se danas nude na tržištu.

Ta tanka koža, je jedina barijera koja štiti od svih spoljašnjih uticaja, te zahtjeva posebnu njegu sa kojom će jačati i stvarati sve potrebne odbrambene mehanizme.

Koža kod beba je mnogo tanja nego kod odraslih ljudi pa se nanesene supstance puno brže upijaju i jače reaguju.

Veoma je bitno da se u prvim mjesecima ne pretjeruje sa upotrebom bilo kakvih preparata. Bebama nisu potrebne svakodnevne pjenušave kupke. Na ovaj način se stvaraju odbrambene stanice na koži i bebe postaju otpornije, te im se jača metabolizam i imunitet.

Losioni i ulja sa druge strane igraju bitnu ulogu u hidrataciji, te štite one najosjetljivije dijelove tijela od iritacija, crvenila i osipa. Pa ih je najbolje u manjim količinama nanositi nakon svakog pranja običnom toplom vodom. Na ovaj način se spriječava nastanjivanje bakterija, koje uzrokuju pojavu bolnog osipa.

Kako smo rekli, da je koža naše bebe posebna i isto tako zahtijeva posebne preparate koji sadrže prirodne sastojke vrhunskog kvaiteta, moj savjet za sve Vas bila bi WELEDA White Mallow (bijeli sljez) losion za bebe, koja će bebinoj koži pružiti samo vrhunske kapi potrebne za razvoj u ovoj dobi života.

WELEDA White Mallow baby losion

Bijeli sljez od davnina služi kao ljekovita biljka i ima široku primjenu. Zbog sluzi u  svom sastavu, ublažava i štiti kožu od iritacija i crvenila. Smiruje, omekšava i hidratizira kožu, što je vidljivo već nakon par nanošenja ovog blagog bebi losiona.

Nešto kao i u slučaju kamilice, njegov blagi miris djeluje umirujuće na čula beba i omogućava lak i miran san.

Ovaj WELEDA losion takođe u svom sastavu ima kokosovo i susamovo ulje koje intenzivno hrani kožu i umiruje čula.

Kokosovo ulje, inače, namijernica sa stotinu lica, značajno utiče na kožu, hrani je i njeguje, te joj daje zdravlje, sjaj i štiti od različitih nuspojava. Ono je saveznik tijela jer posjeduje antivrirusno, antibakterijsko i antigljivično djelovanje, te ima jako široku primjenu.

Sa druge strane, ulje susama koje se nalazi u sastavu losiona, održavaće kožu vaše bebe elastičnom, fleksibilnom i mekanom. Takođe, ono štiti kožu bebe od  štetnog uticaja UV zraka. Igra veliku ulogu u borbi protiv pelenskog osipa i suve kože.

Weleda White Mallow losion se pokazao kao jako dobar saveznik za čišćenje tjemenjače kod naših najmlađih. Laganim utrljavanjem, zbog prisustva ova tri sastojka, postepeno se smanjuju i vremenom nestaju lespirice sa tjemena.

Ovo je samo jedan iz velike lepeze hvaljenih “WELEDA baby”  proizvoda koje možete naći u svim Anapharm apotekama. Olakšajte san važe bebe, čuvajte i njegujte njenu kožu, pružite joj najljepše i najljekovitije zagrljaje prirode. Sa Weledom kako mnogi kažu, ne možete pogriješiti.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.