U BiH dolazi čudesni novi serum za lice sa hijaluronskom kiselinom

U BiH dolazi čudesni novi serum za lice sa hijaluronskom kiselinom

Izražajne, duboke bore teško je tretirati bez pomoći estetske medicine, ali prije nego što se pojave, lice nam pokazuje znakove starenja i gubitka elastičnosti, a upravo je to trenutak u kojem možemo i trebamo djelovati.

SIGNALI KOJE NE SMIJEMO IGNORISATI

Pogledate li se u ogledalo i pomislite kako vam je lice ostarilo preko noći, vjerovatno samo niste na vrijeme obraćali pažnju na signale koje vam je koža slala – isušenost, zatezanje, sitne linije i borice po licu, nedovoljna elastičnost… Ignorišemo li „pozive za pomoć“ koje nam koža šalje, posljedice ćemo osjetiti i mnogo ranije nego što mislimo.

KOŽA STARI POSTEPENO

Koža postepeno stari od rođenja, a prvi se znakovi starenja na licu mogu primjetiti već u 20-ima. Ipak, u određenim se godinama počinje događati proces koji starenje kože drastično ubrzava, a riječ je o gubitku hijaluronske kiseline i kolagena. Već početkom 40-ih, njihov je pad toliko značajan, da utiče na kvalitetu i izgled kože, a u vrijeme menopauze zbog vrlo niskih zaliha ovih vrijednih sastojaka kože lice dobija onaj „obješeni“ i umoran izgled.

TEŽE ZADRŽAVA VODU I LAKŠE GUBI KOLAGEN

Kako pad hijalurona u koži utiče na osjetljivost, ali i podložnost oštećenjima?

Odgovor leži u funkcijama ove vrijedne molekule – hijaluronska kiselina, naime, ne služi samo zadržavanju vode i očuvanju mladenačke punoće, već i podsticanju proizvodnje kolagena, glavne proteinske komponente kože. Drastični pad elastičnosti kože neće samo značiti da je ona podložnija nastanku bora, već i sitnih oštećenja koja koža ne može dovoljno brzo obnoviti, što će dovesti do ubrzanog starenja i opuštanja kože.

Ovaj proces, iako neizbježan, itekako je moguće usporiti, a njegove negativne posljedice umanjiti – samo je potrebno znati prepoznati šta nam naša koža „govori“. Prvo upozorenje da koža gubi ove ključne komponente neće biti duboke bore ili obješeni obrazi, već mnogo blaže promjene koje možda nećemo primijetiti.

PRIRODNA PUNOĆA LICA NESTAJE

Smanjena elastičnost jedan je od najvećih problema kože u početnim fazama starenja, a sama činjenica da se koža nakon mimičkih pokreta ne vraća na „svoje mjesto“, već zadržava vidljivu boru, daje nam do znanja da je zalihe hijaluronske kiseline u koži potrebno što ranije nadomjestiti, nebitno da li se radi o koži u 20-ima ili 40-ima.

Kako bismo se protiv gubitka prirodne punoće kože uspješno borili, a istovremeno spriječili prerano starenje, bez naglog nastanka bora, stanicama kože potrebno je osigurati optimalnu količinu vlage, a takva se dubinska hidratacija ne može postići baš svakom kremom.

Upravo je gubitak punoće kože, uz postupno smanjenje volumena lica, najveća briga žena nakon 30-e. Početne faze starenja podrazumijevaju lagan pad elastičnosti i gubitak sjaja, ali se istovremeno događa još jedan nepovoljan proces kojeg često nismo svjesni – koža postaje sve podložnija oštećenjima.

Osnovni korak zaštitne, ali i njege u godinama kada koža počinje vidljivo stariti, svakako je upotreba hijaluronske kiseline, a kako bi koži vratio punoću, renomirani brand La Roche-Posay, predstavio je novi Hyalu B5 Serum – moćni koncentrat koji djeluje na smanjene bora, te vraćanje volumena i elastičnosti koži, a za razliku od velikog broja anti-age proizvoda, pogodan je i za osobe koje se muče sa osjetljivom kožom.

OŠTEĆENA BARIJERA KOŽE UBRZAVA ZNAKOVE STARENJA

Iako se osjetljivost ne veže za određeni tip kože, već može pogoditi baš svaki ten, činjenica je da su joj neke osobe jednostavno sklonije. Osjetljivu kožu karakteriše prvenstveno oštećena prirodna kožna barijera na površini, koja na zdravoj koži ima zaštitnu, ali i obnavljajuću ulogu.

ČUVAR OBNAVLJAJUĆIH MEHANIZAMA KOŽE

Kao dugogodišnji partner dermatologa, francuski brand La Roche-Posay u Hyalu B5 serumu osigurao je ne samo punjenje kože zalihama hijaluronske kiseline, već i njenu pojačanu epitelizaciju i obnovu. Jedinstvenim spojem koji objedinjuje dva tipa čiste hijaluronske kiseline istovremeno djeluje na svim razinama kože – hijaluron visoke molekularne težine stvara nevidljivu barijeru koja na površini kože zadržava vlagu te popunjava tanke linije i bore, dok će ista molekula niske težine ući duboko u kožu, iznutra je popuniti i pomoći njenu obnovu.

Smanjeni kapacitet samoobnove kože djelomično je uzrokovan gubitkom hijalurona, jer on nije samo ključan faktor hidratacije i punoće kože, već i čuvar obnavljajućih mehanizama kože. Padom ovog vrijednog sastojka kože, ona je lišena sposobnosti da sama regeneriše oštećenja i oporavi se od svakodnevnih stresova.

INOVATIVNI SASTOJCI ZA POMLAĐIVANJE OSJETLJIVE KOŽE

Upitamo li dermatologe, tipični znakovi trošenja hijalurona su gubitak volumena i elastičnosti, pojava tankih linija i bora te produbljivanje postojećih znakova starenja, ali osjetljiva se koža susreće sa posebnim izazovom – kod nje se ovi problemi mogu javiti i mnogo ranije.

Moćni serum iz laboratorija La Roche-Posay, osim hijaluronske kiseline, sadrži i vitamin B5, poznat i kao Pantenol. Riječ je o prirodnom spoju koji podstiče proizvodnju kolagena, a o njegovoj snazi govori i činjenica da je postao neizostavan saveznik u tretiranju znakova starenja.

DJELUJE NA ZNAKOVE STARENJA, A NE NARUŠAVA TOLERANCIJU OSJETLJIVE KOŽE

S obzirom na to da je Hyalu B5 serum namijenjen pomlađivanju i revitalizaciji osjetljive kože, u njegovom se sastavu nalazi još jedan inovativan dermatološki sastojak – Madecassoside. Riječ je o bioaktivnoj komponenti dobivenoj iz biljnog ekstrakta Centella asiatica, koja djeluje antioksidativno, ali i dokazano smanjuje osjetljivost kože te pomaže u njenoj obnovi, što omogućava ovom inovativnom serumu da djeluje na znakove starenja bez narušavanja tolerancije osjetljive kože.

La Roche-Posay Hyalu B5 naručite ovdje.

Izvor: Journal.hr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.