Razlozi zašto imati rutinu za njegu lica

Razlozi zašto imati rutinu za njegu lica

Razlozi zašto imati rutinu za njegu lica.

Razlozi zašto imati dnevnu rutinu za njegu lica

Što prvo učinite kada ustanete i što posljednje učinite prije spavanja? Imate li dnevnu rutinu za njegu lica? Ako želite održati svoju kožu besprijekornom, zdravom i mladom, njega kože mora postati jedan od vaših svakodnevnih prioriteta.

Vaša koža ništa ne voli više od pažnje i hranjivih tvari koje joj možete ponuditi s pomoću različitih kozmetičkih proizvoda. Uz održavanje kože čistom i blistavom, koži je potrebno omogućiti da se preko noći regenerira, baš kao što bi i trebala. Zato je vrijeme da učinite rutinu za njegu lica dijelom svoje svakodnevice, a osobito navečer (kada ju se često zanemaruje).

Dnevna rutina za njegu lica: 7 koraka za transformaciju kože

Prvi je korak odlučiti kako želite njegovati kožu. Zatim tu rutinu trebate učiniti dijelom svoje svakodnevice da biste vidjeli rezultate. Odredite vrijeme samo za sebe kada se možete opustiti na početku i na kraju svakog dana.

Prvo uklonite šminku.

Od sada se više nikada nećete probuditi sa sinoćnjom šminkom na licu tako da će ovaj prvi korak biti dio samo noćne rutine za njegu lica. Za uklanjanje šminke upotrijebite hidratantnu micelarnu vodicu kako biste uklonili svu šminku i nečistoću koja se nakupila na koži tijekom dana. Ovaj je korak važniji nego što mislite; uklanjanje većih čestica, uz nakupljeni znoj ili tragove onečišćenja, sprečava njihovo nakupljanje u porama i nastanak mitesera.

Nakon uklanjanja šminke vrijeme je za čišćenje lica

Odaberite sredstvo za čišćenje koje odgovara vašem tipu kože. Sredstva za čišćenje lica za suhu kožu nude više hidratacije, dok sredstva za masnu kožu dubinski čiste kožu i uklanjaju višak masnoće. Ako imate osjetljivu kožu, odaberite sredstvo za čišćenje s blažim sastojcima koji će vam pomoći smanjiti simptome nadraženosti. U svakom slučaju važno je upotrijebiti toplu vodu i kružne pokrete na licu i vratu bez pregrubog trljanja kože.

Treći korak – tonik

Ovaj korak nije obavezan, ali čini razliku, posebice ako imate vrlo vidljive pore, jer ih tonik pomaže zatvoriti. Uloga tonika je dodatan korak u rutini čišćenja jer uklanja toksine i čestice nečistoće koje su se prilijepile uz kožu. Nećete moći vjerovati koliko će vam koža biti umirena i osvježena. Spremni ste za sljedeći korak!

Vrijeme je za serum

Nijedna rutina za njegu kože nije potpuna bez seruma. Ovi kozmetički proizvodi vrlo su specifični i trebate ih odabrati na temelju potreba vaše kože. Potrebno vam je dubinsko čišćenje? Trebate li ukloniti prve znakove bora ili linija? Želite li blagi piling za uklanjanje sloja mrtvih stanica i sprečavanje nastanka akni? O svemu tome ovisi odabir vašeg seruma. Nakon što se odlučite za serum, nanesite ga na cijelo lice i nježno umasirajte. Kružni pokreti na licu pospješuju cirkulaciju, a cirkulacija pak povećava razinu kisika u koži te ona djeluje zdravije.

Za kraj, hidratantna krema

Svaka rutina za njegu kože mora završiti hidratantnom kremom. Bez obzira na to je li riječ o dnevnoj ili večernjoj rutini, ona pomaže održati kožu hidratiziranom jer služi kao barijera koja sprečava gubitak vlage, a u isto vrijeme otpušta hidratizirajuće čestice koje vaša koža apsorbira unutar nekoliko sati. Kao dio dnevne rutine preporučujemo upotrebu kreme sa zaštitnim faktorom jer ćete tako spriječiti štetu koju uzrokuje UV zračenje na koži.

Gotovi ste! Došlo je vrijeme da njegujete svoju kožu. Samo ako njegujete svoju kožu danas, možete vidjeti željene rezultate u budućnosti. Ne zaboravite: koža pamti!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.