6 savjeta kako njegovati kožu tokom jeseni?

6 savjeta kako njegovati kožu tokom jeseni?

Zanima vas kako njegovati kožu tokom jeseni? Želite znati koje su to stvari koje možete uraditi kako bi vaša koža zablistala tokom ovog prelaznog perioda? Ukoliko ste u svojoj glavi potvrdno odgovorili sa DA na ova dva pitanja, onda je ovaj tekst upravo za vas.

Hladno vrijeme koje dolazi, praćeno niskim temperaturama i vjetrom, definitivno nije najbolja stvar za vašu kožu. Sav onaj sjaj i ten koji ste dobili tokom ljeta, nestao je, a sa svakim novim danom vaša koža je sve više suva.

E sad, kako vaša koža ne bi bila suva i ispucala i kako biste je pravilno njegovali tokom jeseni, donosimo vam listu od 6 savjeta koje možete primijeniti kako biste zadržali njenu svježinu.

Najbolja stvar sa ovih 6 savjeta je što su vrlo jednostavni za primjenu, a ne koštaju gotovo ništa, te ćete uz malo truda, imati kožu o kojoj ste uvijek maštali.

Jeste spremni?

1. Izbjegavajte tuširanje vrućom vodom

Znamo da nema ništa ljepše nego ugrijati se vrućom vodom pred spavanje, ali nemojte pretjerivati sa tuširanjem. Pretopla voda samo će iziritirati i isušiti kožu. Neka temperatura vaše vode bude što umjerenija, a tuširanje ograničite na par minuta.

2. Koristite ovlaživač vazduha

ovlazivac vazduha

Tokom jeseni, radijatori lagano počinju da rade, a zrak u prostorijama time postaje sve suvlji, što dodatno isušuje kožu. Kako biste održali njenu vlažnost, investirajte u ovlaživač vazduha. Ok, možda će vas ovo ipak nešto koštati, ali to je stvar koja ostaja i za naredne sezone i definitivno se isplati. Stavite ga blizu sebe dok spavate, jer će vam pomoći u sprječavanju dehidracije kože.

3. Koristite hidratantne kreme

kreme za lice

Lagane serume koje ste koristili preko ljeta zamijenite bogatim, hranljivim hidratantnim kremama za lice. Kad su temperature niske, a vrijeme vjetrovito i vlažno, oni su najbolja opcija. Naša preporuka je ova Avene krema.

4. Radite piling, ali ne pretjerujte

piling lica

Piling je sjajna stvar, ali nemojte ga raditi češće od jednom nedjeljno. To je sasvim dovoljno da koža bude svježa i bez mrtvih ćelija, a da je pri tome ne isušite previše.

5. Bavite se sportom

trčanje na jesen

Tokom hladnijih dana, često imamo naviku da smanjimo sportske aktivnosti i više vremena provodimo kući. Nemojte to sebi dozvoliti. Odaberite vježbe sa kojima ćete se osjećati dobro i imati energiju. Preznojite se, zdravo je. 

6. Hranite se zdravo

hranite se zdravo

Jedan od najboljih načina da brinite o sebi je kroz zdravu ishranu. Hraneći se na pravi način, ne samo da ćete biti u formi, već će vam i vaša koža biti zahvalna. Najvažnije stvar je da unosite puno tečnosti, prije svega prirodnu vodu, a onda mnogo voća i povrća. Posebno je dobro jesti južno voće, jer je bogato i vitaminom C. Namirnice bogate vitaminom A i beta karotenom takođe su korisne, jer je ovaj vitamin odgovoran za oporavak kože. Unosite i omega 3 masne kiseline iz ribe i ulja. Koristite i kokosovo ulje.

I to bi bilo to. Šest savjeta kako njegovati kožu tokom jeseni. Iako se ovi savjeti možda čine kao osnovni, zapitajte se koliko ih zaista praktikujete?

Jedan savjet samo po sebi možda neće učiniti čuda, ali ukoliko se budete pridržavali stvari o kojima smo pisali, učinili ste veliki korak ka zdravlju i njezi vaše kože tokom mjeseci koji slijede.

A kako vi njegujete svoju kožu tokom jeseni?

P.S. Za više informacija o ovoj temi, pogledajte ovaj link.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are makes.